Armáda USA nakupuje od slovenskej high-tech spoločnosti ďalšie letecké simulátory pre viacúčelové vrtuľníky Mi-17

Trenčín, November 19, 2013 - Trenčianska spoločnosť Virtual Reality Media, a.s. (VRM) pôsobiaca v oblasti vývoja a výroby simulačných technológií získala v týchto dňoch v poradí už svoj 3. kontrakt od Armády USA na dodávku 4-och najmodernejších leteckých simulátorov v dvoch rôznych technických vyhotoveniach v celkovej hodnote viac ako 10 miliónov USD.

Simulátory určené pre výcvik pilotov vrtuľníkov Mi-17 budú dodané v priebehu roku 2014. Dve výcvikové zariadenia budú inštalované na vojenskej leteckej základni Fort Rucker, Alabama, v USA a ďalšie dve smerujú do Kábulu v Afganistane. Slovenský výrobca sa tak bude môcť pochváliť dodávkou už 8-mich leteckých simulátorov Mi-17 pre toho istého zákazníka v celkovej hodnote viac ako 20 miliónov USD.

Spoločnosť VRM tiež participovala na vývoji a výrobe 3-roch simulátorov pre vojenské taktické dopravné lietadlá G222/C-27, ktoré boli prostredníctvom Armády USA dodané a inštalované v Afganistane v roku 2012. Lietadlo s označením G222 je predchodca nového modelu taktického dopravného lietadla C-27J, ktorého obstaranie zvažuje aj MOSR.

SYNERCO Consortium

VRM and ASE are members of SYNERCO consortium

SOCIAL NETWORK

FacebookTwitterYouTube

Follow us

EU FUNDS

ProjectProject

Superbrands

Contact address

Virtual Reality Media a.s.
Rybárska 1
91101 Trenčín